امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

مقاله در مورد هنر متجدد و بازاری

مقاله در مورد هنر متجدد و بازاری دسته: صنایع دستی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 174 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 48

دانلود مقاله درمورد هنر متجدد و بازاری در 48 صفحه در قالب Word قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 5,850 تومان

خرید

توضیحات :

دانلود مقاله درمورد هنر متجدد و بازاری در 48 صفحه در قالب Word قابل ویرایش.

بخشی از متن :

هنر متجدد و بازاری :

گرچه هنوز جامعه ی دوقطبی فرهنگی ما، اشاعه دهنده ی سنت گرایی است، لیكن شور و شرر تجدد و مدرنیته نیز گاهی بر دلهای هنرمندان تازه به دوران رسیده ی ما سایه می افكند، هرچند سنت گرایان نادانسته همیشه و هنوز از مقبره ی اشرار مدرن می ترسند و با این وجود از تیر و تركش آنها در امان نبوده اند. زیرا همیشه در طولِ تاریخ ثابت شده است كه افكار، چشمها و دهان اجتماع را نمی توان بست.

به مدرنیسم و پست مدرنیسم از بالای حصار سنت گرایی خود سرك كشیده ایم و با پیامهایی آنها بوسیله ی كتاب، اینترنت و ماهواره بصورت چاپارخانه ای تا حدودی دست و پا شكسته آشنا گشته ایم، لیكن ما كجا و آنها كجا.

چاپارخانه های كوروش مدتها طول می كشید تا نامه ای را از دولت پارس به بلاد روم و یونان برسانند و باز هم بیش از یكسال به درازا نمی كشید اما هایپررئالیسم های ما حداقل 20 تا 40 سال بعد پا در ركاب لگام گسیختگان مدرن بالد غرب می گذارند و صدای تبانچه ی موج سوم را بعد از این مدت می شنوند و كانسپچوال آرت پس از شنیدن ناملایمات و بد و بیراهه ها از منتقدان لی لی كنان بعد از سالها خستگی، در دوران كهولت پا به میدان هنرمندان قهرمان و همیشه در صحنة ی علم مان می گذارد و جوانه ی بیمار دیگری می زند كه روح سنت گرایان كیمیاگرمان را به خود می لرزاند.

براستی چه زمانی از موج چهارم خبری می رسد؟ می گویند در بلاد غرب دوران موج چهارم رو به سراشیبی گذاشته است. آیا هنوز از پست مدرنیسم خبری هست و رژان بودریار هنوز از امر واقعی (نشانه ها) صحبت می كند؟ گیجی و سردرگمی سبكهای مختلف از كلاسیك گرفته تا شاخه های پست مدرنیسم از كیچ و اشلاك گرایی تا دیكانستكچرالیسم و از پردازهای نگارگری و قلم موی، موگربه ایی گرفته تا رئالیسم كمال الملك، چنان زندگی هنریمان را به هم زده است كه شیرجه ی بزرگ هاكنی را از آنِ داوینچی می دانیم. خدا را شكر كه گروهی از روی عمد یا نادانسته یا از روی خیرخواهی و شاید هم خودخواهی طی چند سالی جوی ساخته كه مباحث آموزش هنر، یا هنر متجدد و بازاری را براه انداخته اند تا شاید گوشی شنوا و یا دستی توانا پیدا كنند. هرچند دریغ كه این مباحث صرفاً در محافل یا مجلات هنری مطرح و درج شوند و یا از گلیم خود فراتر گذارند كه مبادا همین پاره گلیم مندرسئسان را نیز به یغما ببرند.

و اما هنر بازاری كه در هر فرهنگ همچون پوشش و لباس لازمه ی جامعه است و تجددگرایی نیز در ذات انسانها نهفته است. چون اگر آوانگارد (پیشرو) نبود، انسان اولیه از غارهای خود هم بیرون نمی آمد. البته در سیر تاریخ و در بسیاری از مواقع هنر سنتی ملعبه ی هنر مدرن شده و پیشروها بارها از كاسه ی سنت گرایان دیگ ساخته اند و نادانسته پیداست كه هنرمند متجددگرا تا بخواهد حرف خود را به كرسی بنشاند باید زحمت آسیاب رفتن را به خود بدهد و موهایش را آنجا سفید كند.

بله، بدنبال تجدد بودن، یعنی آه در بساط نداشتن، یا بساط را پر از آه كردن و تلاش كردن برای دستیابی به نوآوری و تصرف چند خطی از تایخ، هنر بازاری یعنی ارتزاق به گونه ایی كه بتوانیم فقط شكم خویش را سیر گردانیم و این طبیعی است كه مدرنیسمهای ما هر كدام برای بدست آوردن قوت لایموت هم شده به هنر بازاری روی می آورند. مگر اینكه بخت و اقبال یاریشان كند و بلعكس ما، به جای سنگ، از آسمان برایشان سكه تمام بهار آزادی ببارد. یا اینكه قبلاً پدرش سكه های باریده شده را جمع كرده باشد.

هنرمندان بازاری یا خوشنویس می شوند و پرده ای یا برگی از كاغذ را به الفاظ قشنگ منقوش می نمایند و یا فارسی نویس چلیپا و با پلاتر و پلاتر كاتر رقیب می شوند و یا كمی جلوتر بیاییم و هنرمندان پیرو و مثلاً كوبیسم فویسم و … را بگوییم كه بقول بعضی ها دمده شده است و برای اینكه نشان بدهند هنرمندند كوبیسم یا فویسم و یا كنستراكتویسم جدید را، بقول خودشان می آورند و اگر بخواهند ایرانی مدرن شوند، یا زنده رودی می شوند یا عربشاهی و یا روحبخش و فدای را شكر كه بینالهای ما هم كه پر از اینهاست. پیروان پروپا قرص دومینیك انگر را مثال بزنیم كه در ابتدای انقلاب صنعتی و دوران ناپلئون به سر می برند و به پیروی از لویی داوید، «مرگ ما را»، را دوباره زنده می كنند.

بهتر است قبل از اینكه دست به گریبان یكدیگر شویم و آب در اجاق یكدیگر بریزیم به فكر چاره ای برای برنامه هایی به جذابیت باب راس باشیم. هرچند كه برنامه هایی چون هنرمندان نوگرا در شبكه چهارم آنهم در زمانی از روز كه خالی از مسأله نیست، نیز در نظر گرفته شده است ولی آنچه كه می تواند جامعه ای را به سوی هنری امروزی و نو بكشاند و قضاوت نو و كهنه را بر عهده آن بگذارد.

متأسفانه بر عهده ی افرادی، غیرمتخصص و ناآگاه كه با نشستن بر مسند ناآگاهی خویش چه بخواهند، چه از آن گریزان بشاند سروگارشان با هنر می افتد و ناخواسته مبلغان هنر پیش پا افتاده و هنرمندان زبان درازپا در گود نهاده می شوند و اینچنین ریشه ی ضعیف و خشكیده ی این نهال نورسیده را كه از تنه ای كهن همچون نقاشی ها و مفرغ های لرستان، كاشیكاریهای اصفهان، گلیمهای هرسین و …. جان گرفته است را می خشكانند.

آخر كلام اینكه داس را برنداریم و به برداشت هوا برویم، كاشتن و همیاری و آبیاری می خواهد تا فصل درویی برسد كه:

هیچ وازر وزر غیری برنداشت هیچ كس ندرود تا چیزی نكاشت

پی ساختمان را محكم كنیم سپس طرح را بر پیشانی دیوار نقش بزنیم و باید اعتراف كرد كه اینگونه مباحث زمینه ساز حركتهایی است كه بی منفعت نیست چو:

به راه بادیه رفتن به از نشستن باطل كه گر مراد نیابم به قدر وسع بكوشم

«عیسی امیری چولاندیم»

از همینگوی تا پترُف ، 100 سال :

هنگامی كه ارنست همینگوی در 1899 دیده به جهان گشود، این اندیشه به ذهن هیچكس خطور نمی كرد كه او در دوران حیات خویش رُمانی را با عنوان پیرمرد و دریا بنگارد و نوبل ادبی 1954 را به خود اختصاص دهد. همچنین هیچكس این تصور را نداشت كه دقیقاً صد سال آینده با اقتباس از یك شاهكار.‌انیمیشنی به جهان عرضه شود تا هم گرامی داشتی برای این چهره ی ادبی باشد و هم اثری ماندگار در تاریخ فیلمهای متحرك.

همینگوی در سال 1917 تحت عنوان راننده ی آمبولانس صلیب سرخ راهی جبهه ی ایتالیا شد. او در این جنگ متحمل جراحات بسیاری گشت و هنگام بازگشت تجارب و تصاویر زیادی در ذهنش ماندگار شده بود كه تا آخر عمر روح و خاطر او را آزرده می ساخت. برخی معتقدند این تجربه ها دلیل بر دلاوری شگرف آن مرد بود و برخی دیگر بر این عقیده اند كه همینگوی چنان در جبهه ترسیده و از خود شرمنده گشته بود كه از آن پس در تمام لحظه های زندگی، سخت نیازمند این بود تا دلاوری خود را بیازماید.

پس از انتشار و موفقیت زود هنگام رمان پیرمرد و دریا، برسون در سال 1952 نامه ای در تمجید آن می نویسد كه او در پاسخ چنین می گوید: «راز توفیق پیرمرد و دریا در این است كه هیچ رمزی در آن نیست. دریا مساوی است با دریا، پیرمرد با پیرمرد و پسر با پسر» او سرانجام صبح روز اول ژوئیه 1961 با شلیك گلوله به سر خویش خودكشی كرد.

الكساندر پترُف و پیرمرد و دریا :

كارگردان: الكساندر پترف

متحرك سازی: الكساندر پترف، دیمتری پترف

استوری برد: الكساندر پترف

تدوین: دِنیس پاپیون

موسیقی: مایكل كریوو

براساس رمان پیرمرد و دریا :

سانتیاگو پیرمردی است ماهی گیر. او هشتاد و چهار روز است هیچ صیدی نداشته، چهل روز از این هشتاد و چهار روز را پسری همراه او بوده، اما به دستور پدر و مادر، پسر همراه قایق دیگری به صید می رود. پس از مناظره ای میان پیرمرد و پسر، پیرمرد راهی درای می گردد تا بزرگترین صید خود را به چنگ آورد.

در واقع تمام ماجرا صحنه های جدال بر سر جَبر و اراده است. آرمان و اراده ی سانتیاگوی پیر كه همانا صید بزرگترین ماهی عمر خویش است و نبرد با هر آنچه كه مانع از به ثمر رسیدن این آرمان گردد، نبرد با جبر طبیعت و با آنچه را بداقبالی و بدطالعی می نامند، با افتادگی و ناتوانی خویش، نبرد نَه با نیشخندهای اطرافیان كه با نفس و زبونی و ضعف خویش و تثبیت دوباره ی اینكه هنوز هم به رَغم پیری و كهولت می تواند هر آنچه را برایش آرمان و آرزوست «بخواهد و بتواند» و با تمام قدرت به چنگ آورد، همان گونه كه به روشنی در طول انیمیشن صحنه های جدال و بالیدن به قدرت خویش را در او می بینیم.

از جمله ی سكانس مچ انداختن با مرد سیاه پوست و صحنه های نبرد با كوسه ماهی كه آشكارا در می یابیم، آنجا كه آرمان و ارزشهای انسان مورد تعدی قرار می گیرد چگونه روح هر انسانی، حتی سانتیاگوی پیر و ناتوان به جدال با آن برمی خیزد و طغیان می كند.

سانتیاگوی پترف، یك ارنست همینگوی دیگر است كه پس از رمان پیرمرد و دریا باز هم با ما سخن می گوید، البته همان حرفها ولی با گویشی دیگر و در قالب تصویر متحرك. پیرمرد تمثیلی از طبع والای انسانیست. انیمیشن پیرمرد و دریا تحكیم دوباره ی پیرمرد و دریا بود كه در رویارویی با این شاهكار بزرگ (انیمیشن و رمان) تنها می توان به احترام در مقابل آن سر تعظیم فرود آورد.

جوایز انیمیشن پیرمرد و دریا :

برنده ی اسكار بهترین انیمیشن كوتاه (مارس 2000، لوس آنجلس)، برنده ی جایزه ی بزرگ به عنوان بهترین انیمیشن كوتاه از نظر بازدید كنندگان در فستیوال بین المللی انیمیشن و اَنِسی فرانسه‌ (2000)، جایزه ی اول فیلم های 15 تا 30 دقیقه ای چهاردهمین دوره ی فستیوال جهانی انیمیشن زاگرب (كرواسی، ژوئن 2000)، برنده ی جایزه ی بزرگ ماهی طلایی در جشنواره ی بین المللی انیمیشن فیلم برای كودكان (مسكو، نوامبر 1999)، برنده ی بهترین انیمیشن دوبعدی و بهترین فیلم پردازی در جشنواره ی // (میامی فلوریدا، 2000)، برنده ی جایزه ی جینی (//) از آكادمی سینما و تلویزیون كانادا به عنوان بهترین انیمیشن كوتاه (ژانویه 2000، تورنتو) برنده ی جایزه ی بزرگ فستیوال بین المللی انیمیشن كُرُك (اكراین، اكتبر 1999) و بسیاری جوایز دیگر.

تكنیك و تكنولوژی ساخت و پخش : انیمیشن پیرمرد و دریا اولین انیمیشن رنگ و روغن روی شیشه با استفاده از فیلم های قطع بزرگ (هفتاد میلیمتری 15 سوراخ) می باشد. با به كارگیری این سیستم برای رسیدن به تصاویری با فشردگی و وضوح مشخص بزرگترین فریم های استفاده شده در تاریخ ساختن فیلم های متحرك تا آن زمان بوجود آمد.

برای جلوگیری از ارزش و وضوح بیشتر تصاویر نهایی از نوعی سیستم حركتی افقی و موجی شكل فیلم در پروژكتور استفاده شد. همچنین بهره جستن از سیستم پیشرفته ی پخش صدا یا 6 تا 8 كانال همراه استفاده از فیلم های قطع 70 میلیمتری واقعیت گرایی تصاویر را تا حد بسیار زیادی بالا برد.

سیستم پخش پروجكشن فیلم های قطع بزرگ كه به دو شیوه ی پرده ی گنبدی و پرده ی تخت قابل نمایش می باشد، بیننده را به گونه ای در مركز وقوع حوادث فیلم قرار می دهد و با تصاویر و صداها همراه می سازد كه مخاطب آن را به معنی واقعی احساس می كند.

به بیان دیگر نمایش فیلم روی پرده ای به ارتفاع حدود 25 متر نتیجه ی استفاده از فیلم های قطع هفتاد میلیمتری در این فیلم بود همین امر باعث می شود، تمام میدان دید پیرامونی بیننده كه در محدوده ی پرده ی گنبدی شكل قرار می گیرد، پوشش یابد و این امر موجب القای هرچه بیشتر فضای انیمیشن بر بیننده می شود.

الكساندر پترف پیش از این برای ساختن دو اثر دیگرش یعنی گاو و پری دریایی نیز نامزد اسكار شده بود. او برای ساختن پیرمرد و دریا از تكنیك بسیار پیچیده ای استفاده نمود كه انگشت شماری از انیماتورها در سراسر دنیا به آن تسلط دارند.

ریجستریشن در فرآیند چاپ :

بسیار شنیده می شود كه در كارهای چاپی ترام پر شده است و یا ترام چاپ شده بزرگتر دیده می شود و یا جابجایی در رنگها از شفافیت تصویر كاسته است، آیا براستی چنین اشكالاتی وجود دارد؟

اگر بخواهیم با دقت، مراحل مختلف كارهای چاپی را بررسی كنیم، می بینیم كه مبحث ریجستریشن می تواند از اهمیت فوق العاده برخوردار باشد، اكنون بصورت اختصار به این مبحث بسیار بااهمیت خواهیم پرداخت.

ریجستریشن یا همان كایل رنگ می تواند بنا به موضوعات و موارد استفاده و یا سلیقه های مختلف به شكلهای گوناگونی ارائه شود. در طراحی و ساخت ریجستریشن می توان موضوعات متنوعی را در نظر گرفت كه با آنها بتوانیم به بهترین شكل ممكن از این كنترل كننده كارهای چاپی در زمان چاپ یك طرح استفاده نمائیم. البته باید بدانیم كه كیفیت تصاویر یك كار چاپی تنها به ریجستریشن و رزولوشن وابسته نیست.

بلكه تمامی حلقه های این زنجیر از ابتدا كه اسكن شروع می شود همگی از اهمیت خاصی برخوردارند و ما باید با دقت به تمامی این مراحل رسیدگی نمائیم. اگر تمامی مراحل پیش از چاپ به خوبی طراحی و ارائه شود، دیگر نیازی به تصاویر اورژینال طرح در هنگام چاپ وجود ندارد و اپراتور با شناخت كافی از كاربرد ریجستریشن می تواند كار چاپی را بصورت صحیح و با كیفیتی عالی و مطابق با استاندارد چاپ نماید.

امروزه، كمتر كاریدارای اورژینال می باشد. زیرا اكثر كارهای طراحی شده در كامپیوتر خلق می شوند، بنابراین اپراتور چاپ برای یك چاپ صحیح و استاندارد، باید الگو و مبنایی نامتغیر داشته باشد تا بتواند همیشه در حول و محور آن حركت نماید و بنابراین شناخت این نوار حاوی اطلاعات (ریجستریشن) خود یكی از موارد بسیار مهم و ضروری است.

نشان به اضافه ای كه در نوار ریجستریشن بكار رفته است برای انطباق رنگها بر روی هم می باشد. كلمه (//) معرف // ـ آبی و كلمه (//) معرف // ـ سرخ و كلمه (//) معرف // ـ زرد و كلمه (//) معرف // می باشد. از هر چهار رنگ اصلی یك تكه 100% در ریجستریشن آورده شده است تا اپراتور به راحتی بتواند غلظت مركب را در حد لازم بر روی كاغذ محاسبه نموده و رنگ به راحتی بر روی كاغذ بنشیند. غلظت رنگ مركب باید با دستگاه دنسیتومتر (غلظت سنج) محاسبه گردد. در صورت نبودن دستگاه دنسیتومتر می توانید از كتابچه های اطلس رنگ استفاده نمائید.

از هر چهار رنگ اصلی یك تكه 50% در ریجستریشن آورده شده است كه از اهمیت بسزایی برخوردار است و اپراتور باید ترام را در همان حد حفظ نموده و اجازه رشد بیش از آن را به ترام ندهد. رشد ترام می تواند از 1% تا 99% ادامه داشته باشد این عمل بصورت منحنی بوده و بیشترین و چشمگیرترین این رشد در 50% مشاهده می شود.

از هر چهار رنگ اصلی یك تكه ترام 50% درشت نیز در ریجستریشن تعبیه شده است. این حركت برای آشنایی چشم غیرمسلح و بدون استفاده از لوپ (ذره بین) و سریعتر دیدن و چك نمودن اپراتور می باشد و دارای خانه هایی مربع شكل (بصورت صفحه شطرنج) است.

بلوكه خاكستری رنگ بالانس، تشكیل شده از تركیب سه رنگ (//) (//) (//) است كه تركیب آنها باید رنگ كاملاً خاكستری را بوجود آورد و از این جهت در كنار رنگ خاكستری 50% مشكی قرار گرفته است و در صورتی كه رنگ خاكستری بوجود آمده بالانس نباشد، سریعاً چشم قادر به تشخیص آن می باشد (لازم به توضیح است كه رنگهای زرد و سرخ بنا به نوع ماهیت مركب در اكثر موارد از رشد بیشتری برخوردار می باشند و به همین دلیل درصد آن را برای ساخت خاكستری و مشكی پائین تر می گیرند.)

و...

قیمت فایل فقط 5,850 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق در مورد هنر متجدد و بازاری , تحقیق هنر متجدد و بازاری , مقاله هنر متجدد و بازاری

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر